Mixed Cricket Club ĄHENGELOĒ

BOUW VAN ONS CLUBHUIS
Nieuwsberichten betreffende de bouw van ons clubhuis gesorteerd van nieuw naar oud, zodat de nieuwste ontwikkelingen altijd bovenaan staan.
Het clubhuis ligt precies op 52į17'9.11"N - 6į48'26.67"O

 


Klik op de foto en deze wordt groot weergegeven. Foto's kunnen worden gedownload.


1 mei 2010    OfficiŽle opening van ons clubhuis

De officiŽle opening van het clubhuis vond plaats op 1 mei 2010. Het was uiteraard niet helemaal toevallig dat dit samenviel met de oprichtingsdatum van onze vereniging maar we hadden dit graag een jaar eerder gedaan gelijk met ons 11e lustrum.


Eerst werd een openingswedstrijd gespeeld. Na de wedstrijd, die beperkt werd tot 2x15 overs, was het tijd voor het officiŽle gedeelte met de receptie voor alle leden, oud-leden, sponsoren en genodigden. Ik vind het jammer dat zoveel van onze eigen leden verstek hebben laten gaan bij deze gelegenheid, niet alleen vanwege de uitstraling naar de officiŽle genodigden maar zeker ook om nu eens een keer de mensen die hier de afgelopen 3 jaar hun levenswerk van hebben gemaakt te bedanken voor hun tomeloze inzet voor onze club.
Wat als grote verrassing kwam was de aanwezigheid van de heer Van Beusekom, een van de oprichters van de club in 1954, die samen met zijn vrouw de opening luister kwam bijzetten.

 

De openingshandeling werd verricht door oud-wethouder Guido Weber, die door Rob Puttkammer werd verzocht eerst een bal weg te slaan en daarna een bal door het wicket te gooien dat in de deuropening was gemaakt. Alvorens deze handeling te verrichten gaf Rob buiten op het veld enige uitleg van cricket aan de niet cricketers. Hierna werd binnen een toost met ďchampagneĒ uitgebracht op het nieuwe clubhuis en mocht ondergetekende de aanwezigen toespreken. Na het welkom heten van de aanwezigen heb ik het verloop van de verhuisgeschiedenis in het kort (volgens sommige de te lange versie) verteld en uiteraard de dank uitgesproken aan iedereen die ertoe heeft bijgedragen dat we nu ons eigen clubhuis hebben.

Wat als grote verrassing kwam was de aanwezigheid van de heer Van Beusekom, een van de oprichters van de club in 1954, die samen met zijn vrouw de opening luister kwam bijzetten. Ook lid van bijna het eerste uur (1956), de heer Hans Meyling was aanwezig wat uiteraard heel erg leuk was en aangeeft hoe de cricketsport bij veel mensen toch nog leeft. Ook oud gediende, en tevens oud-voorzitter, Pol Wittich was er samen met Nienke en het is fijn te zien dat al deze mensen zich nog betrokken voelen bij de club.
Hierna was het de beurt aan Guido Weber om als oud-wethouder sportzaken zijn visie op het ontstaan van het clubhuis te geven, die hij tevens onderbouwde met de inzet die wij als vereniging hebben gepleegd om dit te realiseren. Ook aanwezig was de voorzitter van de KNCB, Marc Asselbergs, Hij feliciteerde de club in zijn speech met het mooie clubhuis en vertelde dat wij tot het illustere gezelschap van slechts 4 of 5 verenigingen in Nederland behoren die een eigen onderkomen hebben dat niet gedeeld hoeft te worden met een andere sportclub. Aangezien wij de jeugd als speerpunt hebben, kregen we een fraaie set jeugdcricket spullen van de KNCB om dit doel te ondersteunen.

Onze wens om van de schenkingen die gedaan zijn een elektronisch scorebord te kunnen kopen is nog niet helemaal gerealiseerd. We willen echter toch heel graag bekijken of wij dit zouden kunnen realiseren en of wij hiervoor sponsoren gaan benaderen of wellicht een club van honderd oprichten is nog niet definitief vastgesteld. Iedereen met een idee hiervoor is uiteraard van harte welkom.

Fred Wichmann ontving op deze bijeenkomst verlaat de beker van verdienste voor onder anderen al zijn bijdragen aan het clubhuis.

De huidige voorzitter, Diederik Neeb, die zeer veel heeft gedaan voor het clubhuis op het gebied van het verkrijgen van de vergunningen en de benodigde financiŽn en de diverse aankopen mag terugkijken op een zeer succesvolle operatie.
Diederik wordt hier geflankeerd door de oud-voorzitters Pol Wittich en Roelof Kruijshoop.


Januari 2010    Ons clubhuis is helemaal klaar en staat prachtig geschilderd in een dik pak sneeuw


Oktober 2009    Het clubhuis wordt aan de buitenkant geschilderd

Gedurende het cricketseizoen kwam er niets van, maar toen het herfst werd waren een paar cricketers hard aan het werk om alles van buiten te schilderen. Ook de binnendeuren werden netjes afgelakt. Ook was er een dag met veel hulp en toen schoot het werk natuurlijk veel harder op. Vooral Wim Voogel en Roelof Kruijshoop hebben er een paar weken meerdere dagen per week aan gewerkt.

 


Half november 2009    De centrale verwarmingsinstallatie is gereed. Net op tijd voor de invallende vorst.

Links de opgehangen CV ketel. Met deze CV-ketel kunnen wij het clubhuis vlot op vergadertemperatuur brengen, zodat wij het niet koud hebben tijdens de jaarvergaderingen. Ook een voorbeeld dat niet alles mee zit. De platte radiator bleek te lekken en moest worden vervangen, waarbij natuurlijk ook het leidingwerk moest worden aangepast.

Hiermee was de hele CV installatie gereed. Veel dank hiervoor aan Johan Vriezen, Wim Voogel, Roelof Kruijshoop en Rob Puttkammer


 

27 april 2009    Ook op normale werkdagen moest worden gewerkt om alles gereed te krijgen voordat SGS op bezoek zou komen voor de oefenwedstrijd van HENGELO 1.

De kunststof beplatingen voor de kleedkamers en de toiletten zijn allemaal gezaagd en grotendeels netjes vastgezet op de wanden. De naden zijn met sanitair-kit goed waterdicht gemaakt en hetzelfde geldt voor de naden langs de vloer bij alle douches. Bij de toiletten is een aanvang gemaakt met het dichtkitten van alle naden. Links foto's van onze heren-kleedkamer.
Ook onze gasten kunnen zich nu prima verkleden en douchen. Links foto's van de gasten-kleedkamer.
Ook onze dames- of umpires-kleedkamer is gereed voor de ontvangst van onze gasten.
Een goede oplossing is gevonden voor het doorspoelen van de urinoirs (cricketbal hangt aan een ketting naar de spoelbak), doch die behoeft nog een kleine "upgrade". De spoelbak blijkt langzaam door te lopen en die kans loop je natuurlijk met gebruikt materiaal.

Rechts het damestoilet.

 

De keuken is helemaal ingericht. Vervelend was het dat de afwasmachine defect bleek te zijn, zodat er een andere moest worden gezocht. Een goede oude Miele doet nu onze afwas!
Er is een hele grote boiler gekocht van een camping in Nunspeet. Deze is met professionele hulp aangesloten en nagekeken. De dakdoorvoer was een extra hobbel die moest worden genomen. Hulde aan Johan Vriezen die dit allemaal heeft gerealiseerd.

25 april 2009    Ook nu is er op maandagen geklust en op zaterdagen gewerkt door een kleine groep leden.

Op 25 april kwam de bestrating helemaal klaar. Een prachtige tegel met het beeldmerk tegen zinloos geweld is geschonken door Pamela en Erik de Jonge!
Nadat de bestrating gereed was gekomen heeft de Gemeente snel het talud aangevuld met zwarte grond en is het gras rondom het clubhuis ingezaaid.
De vlaggenmasten kregen een nieuwe plek. Het boren van de nieuw gaten voor het inbrengen van kunststof pijpen was een enorme klus. Zelfs een machine met een heuse benzinemotor kwam niet door de oerlaag heen. Het was stug volhouden en uiteindelijk is het gelukt.
De waterleidingen zijn ook helemaal gereed en de kunststof beplatingen zijn grotendeels aangebracht in de douches en de toiletten. Dat was nauwkeurig en zwaar werk!


11 april 2009    Elke maandag klussen en ook een tweetal zaterdagen. Helaas hielpen te weinig leden mee, zodat wij niet met de geplande  werkzaamheden zijn klaargekomen.

De bar is door Anke Prinsen goed schoongemaakt en prachtig in de lak gezet. Ook het aanrecht kreeg een hele grote schoonmaakbeurt.
Roelof nam het voortouw bij het verder maken van het tegelwerk rondom het clubhuis en werd daarbij goed geholpen door Henk Kloppenburg en Adriaan Poffers.
Er is erg hard gewerkt aan de waterleidingen en die zijn nu vrijwel gereed.


26 maart 2009    Elke maandag klussen. Helaas helpt niet iedereen mee

Roelof Kruijshoop voorkwam een grote diefstal bij een goede kennis van hem en kreeg uit dank prachtige stoelen voor het clubhuis aangeboden. Wij hebben nu voldoende en goede stoelen, dus dat probleem is opgelost.


7 maart 2009  Tegels leggen

Een deel van de tegels is op 7 maart door een mooie groep vrijwilligers gelegd, maar nog lang niet alles. Heel veel zand is aangevoerd en aangetrild rondom het hele clubhuis. Veel werk was het uitvlakken zodanig dat het regenwater van het clubhuis af zou lopen. Dat is helaas toch niet overal gelukt, maar gelukkig blijft nergens water staan.

Ook schiet het aanleggen van de elektriciteit goed op. Vrijwel alle verlichting is aangelegd en aangesloten. Wat een genot dat wij nu wat kunnen zien in de kleedkamers als het buiten donker is!
De waterleidingen worden aangelegd vanuit de utiliteitskast, waarbij een hardnekkige lekkage optrad bij de nieuw gemonteerde watermeter. Deze lekkage is uiteindelijk pas opgeheven toen wij Vitens er maar opnieuw hebben bijgehaald. Er is een hele nieuwe afsluiter gemonteerd. De leidingen zijn nu gevorderd tot bij de douches.
Ook is een begin gemaakt met het aanleggen van de gasleidingen.


26 januari 2009    Er zijn al weer veel klus avonden op maandag achter de rug en twee klusdagen in het weekend,

Fred Wichmann heeft gezorgd voor een fantastisch mooi blad op de bar en het ziet er al professioneel uit! De bar is vrijwel helemaal gereed. De deur van de grote koelkast is netjes gerepareerd. Rob Puttkammer heeft het schema gemaakt voor alle elektrische bedradingen en de rookmelders. In bijna alle ruimtes zijn de TL-verlichtingen aangebracht en aangesloten. Ook zijn al veel contactdozen aangelegd. Het licht in de kantine kan in de hal al worden aangedaan. Er zijn grote vorderingen gemaakt met het aanleggen van de overige elektrische leidingen en ook de eerste gas- en verwarmingsleidingen zijn gelegd. Op dit gebied was Johan Vriezen de geestelijke vader en hoofd-installateur, daarbij gesteund door Wim Voogel en Roelof Kruijshoop. De meeste leidingen zijn netjes weggewerkt en "uit het zicht". Helaas is tijdens de strenge vorst, ondanks onze maatregelen, de watermeter bevroren en uit elkaar gebarsten. Gelukkig was Rob Puttkammer nog aanwezig en kon hij voorkomen dat er verdere schade ontstond. De verwarmingsradiatoren in de meeste kleedkamers zijn opgehangen, maar moeten nog worden aangesloten. De verwarmingradiatoren in de kantine zijn opgehangen, maar die zullen wij hoogstwaarschijnlijk laten nakijken op scheuren en dan ook netjes laten overspuiten zodat ze dan weer als nieuw zijn.

Links: de entree met lichtschakelaars en contactdoos. Hiernaast de prachtige bar.

Midden: de verwarmingsleidingen achter de bar en het aanrecht in de keuken.

Links: overzicht keuken. Links komt het aanrecht met de afwasmachine en rechts het grote kooktoestel.

Links: de bar met hierachter zichtbaar de kantine.

Midden: de berging met gasleiding en schakelaar voor het licht.

Rechts: voorzieningen voor de aanleg van de verwarmingsketel.


2 december 2008    Ons prachtige clubhuis in de sneeuw

Hierbij twee prachtige foto's die HenriŽtte van Blaaderen maakte van ons clubhuis in de sneeuw.
De eerste foto toen het nog licht sneeuwde en de tweede in de volle zon. PRACHTIG !!!
HenriŽtte hartelijk bedankt hiervoor.


10 november 2008    Er zijn al weer vier klus-avonden op maandag achter de rug.

Er zijn vorderingen gemaakt met het aanleggen van de elektrische leidingen. De UIT-borden zijn opgehangen en gedeeltelijk aangesloten. Anke Prinsen heeft een hele avond van alles en nog wat schoongemaakt. Er is een prachtige prijzenkast opgehangen in de kantine met dank aan Arjan Heuker of Hoek voor deze nuttige schenking. De bar is een stuk verder gereed en is ingeruimd. Nu nog het mooie blad erop en dan staat dat alweer heel anders. De frames voor het bevestigen van de kunststof wandplaten in de toiletten zijn ook al goed gevorderd. Vanavond is de brandslanghaspel in de entree opgehangen en gecontroleerd. Uitgerold komen wij op zo'n 25 meter lengte slang en dat is ruim voldoende.

De komende twee weken gaan wij de elektrische leidingen proberen af te maken, zodat in de week van 24 november de nutsaansluitingen kunnen worden aangesloten op ons clubhuis. Ook gaat wij de waterleidingen aanleggen naar de kleedkamers, de toiletten en de kantine.
WIJ KUNNEN NOG VEEL HULP GEBRUIKEN!
Het wordt tijd dat ook de mensen die nog niets gedaan hebben de handen uit de mouwen gaan steken.


18 oktober 2008    Een grote klus-zaterdag

Omdat met het klussen op maandag minder voortgang was geboekt dan wij hadden verwacht, is een grote klus-zaterdag gepland. Veel leden zijn opgebeld met de vraag of zij konden helpen en dat resulteerde in een redelijke bezetting.
De op 17 oktober afgeleverde platen voor de WC's en de douches waren te zwaar om direct naar binnen te brengen en dat hebben wij nu gedaan.
Rob Puttkammer heeft de materialen voor de aanleg van de elektrische voorzieningen gebracht en in de kantine zijn de eerste leidingen gelegd. Een en ander vanzelfsprekend volgens de geldende voorschriften.
In de gasten kleedkamer zijn frames van balken gemaakt, waartegen aan wij de kunststof platen kunnen vastschroeven bij de douches.
In de dames- en umpires kleedkamer zijn de banken gemaakt, zodat deze kleedkamer volgend seizoen ook in gebruik kan worden genomen. Er was precies voldoende materiaal om deze klus netjes in stijl af te maken.
De grote prijzenkast is geÔnspecteerd en deze kast zal worden opgehangen boven de twee grote openslaande deuren in de kantine. De kast moet eerst worden schoongemaakt en netjes geschilderd. Over de kleur discussiŽren wij nog.
De bar is weer iets verder afgetimmerd en wij weten nu wat wij als constructie gaan kiezen voor het bovenblad.
De plinten in de kantine en de entree zijn ook vrijwel gereed; alleen nog even vastzetten.
Het was een erg nuttige dag en maandagavond gaan wij weer verder.


14 oktober 2008    Er wordt door "De Oprit" geschilderd.

Op deze dag waren maar liefst vijf schilders aan het werk om de buitenkant van het clubhuis netjes te plamuren en schilderen. Wij hebben gelukkig nog steeds mooi weer en ze proberen alles af te hebben voordat het weer definitief omslaat naar nat en guur. Helaas bleek later dat wij de samenwerking moesten beŽindigen omdat er verre van professioneel werd geschilderd. Er waren veel "zakkers" en niet geraakte delen. Er werd met de pet naar gegooid. Ook zouden de kosten in 2009 sterk stijgen voor eventueel onderhoud door De Oprit, zodat ook dat niet kon door gaan. Dus maar weer alles zelf doen omdat het anders onbetaalbaar zou worden.


13 oktober 2008    De bar wordt netjes afgetimmerd en op hoogte gebracht.

Wij hebben de bar gerepareerd en op hoogte gebracht zodat alles ťťn geheel is geworden. Hierna hebben wij prachtige schrootjes er tegenaan gemaakt. De opbouw moet nog worden gemaakt, maar het begin is er! Het is een heel ander gezicht en de kwaliteit is uitstekend.

Ook de twee laatste UIT-bordjes zijn netjes aangebracht in de kleedkamers.
 


6 oktober 2008    Het schilderen aan de buitenzijde is begonnen en de eerste maandagavond-klusavond is geweest.

De Stichting "De Oprit" gaat ons clubhuis helemaal netjes en vakbekwaam schilderen. De verf is gesponsord via Fred Wichmann. Na een periode van slecht weer kon er echt worden begonnen op 6 oktober. Nu de HWA's gereed zijn kan het schilderen echt beginnen. Wim Brouwer van de stichting heeft bij ons ca. 3 man aan het werk. Wanneer het schilderen gereed is hangt af van het weer en de beschikbaarheid van personeel.

Wij gaan de komende tijd elke maandag aan het werk in het clubhuis om de inwendige afbouw te realiseren. Alle leden waren opgeroepen om te komen helpen.
Op deze eerste avond zijn de verlichte UIT-borden opgehangen in de kantine en de entree. Ook is de afwasmachine op zijn plaats gezet en is het aftimmeren van de bar begonnen.

 


 26 september 2008    De hemelwaterafvoeren zijn aangelegd.

Gedurende het cricketseizoen was er te weinig tijd om voortgang te boeken bij de afbouw van het clubhuis. De aanleg van de nutsvoorzieningen loopt grote vertraging op en wordt pas gerealiseerd na het cricketseizoen. Dus geen water, geen toiletten en geen verlichting. Wel heel veel cricket en HENGELO 1 wordt kampioen !

Op 20 en 26 september hebben Roelof Kruijshoop en Henk Kloppenburg in twee volle werkdagen de afvoer van regenwater naar de twee sloten voor elkaar gemaakt. Hiervoor zijn pijpen en bochten gekocht, die vervolgens diep onder het maaiveld zijn verdwenen. De eerste hoosbui hebben wij achter de rug, waarbij aan de achterzijde van het clubhuis bleek dat veel blad in de goten had gezorgd voor verstopping. Ook een tennisbal had voor een verstopping gezorgd. Grote bladvangers zijn geplaatst in de afvoeren en de goten zijn netjes schoongemaakt. Hierna hebben wij geen overlopende dakgoten meer waargenomen.


6 juni 2008    Het hang- en sluitwerk en de sloten zijn gereed.

Deze zaken zijn gesponsord door Voskamp uit Almelo. Hierbij onze dank aan aan Voskamp en aan Fred die het mogelijk heeft gemaakt.
Roelof Kruijshoop, Henk Kloppenburg en Diederik Neeb hebben het hang- en sluitwerk en de sloten netjes aangebracht

Er zijn enorm veel soorten en maten te koop en als leek duizelt het je. Bij het kiezen van de soorten sloten en hang- en sluitwerk kregen wij advies van Voskamp uit Almelo en van de verzekeringsmaatschappij. We moesten een paar keer terug omdat een en ander niet in ťťn keer paste.  Het eindresultaat ziet er professioneel uit en wij voldoen aan de eisen van de verzekeringsmaatschappij t.a.v. inbraakwering.


9 mei 2008    De kleedkamers zijn gereed voor gebruik en de materiaalberging is ingericht.

Tijdens de aanloop van het cricketseizoen zijn de meubels opgehaald en in het clubhuis gezet. Er zijn ruim voldoende statafels en barkrukken. Er zijn te weinig gewone stoelen (houten restaurant/bar-stoelen met rugleuning) en er zijn net voldoende tafels.

De bar is voorlopig neergezet en dat geldt ook voor het aanrecht. Ook is er provisorisch een voorziening voor drinkwater aangelegd, zodat er tenminste koffie kan worden gezet en er glazen kunnen worden gespoeld. Een grote gesponsorde koel/vries-combinatie was er nuttig bij het koelen van de dranken en het vers houden van de tosties.

Hierna is het clubhuis van binnen en van buiten weer eens helemaal netjes schoongemaakt, zodat de schilders straks goed aan het werk kunnen.

Net op tijd voor de eerste competitiewedstrijden van het seizoen (11 mei) zijn de kleedkamers voorzien van banken en kleerhaken. Ze zien er prachtig uit. Jammer dat er nog geen douchegelegenheid is. Douchen doen wij nog steeds bij de hockeyclub. Twee mobiele toiletten voorzien in de behoefte.

De materiaalberging is ook ingericht en de materialen zijn opgehaald. Het was een hele klus en het ziet er prima uit.


30 april 2008    Het dak is helemaal gereed. Nu alleen nog netjes afwerken.

Het "pannendak" is aangebracht en het clubhuis heeft haar definitieve uiterlijk gekregen. De ruwbouw is vrijwel helemaal gereed. Nu hebben wij veel hulp nodig bij het gereedmaken van het interieur. WC's betegelen, douches maken, leidingen leggen. Noem alles maar op. Kunnen wij op jullie hulp rekenen?


29 april 2008    Het dak zit op het clubhuis en de plafonds zitten er in.

De eerste laag dakbedekking is aangebracht en het clubhuis is nu waterdicht. Nu nog de toplaag dakbedekking er op maken en alles netjes afwerken.


28 april 2008    De bouw vordert en de eerste dakspanten zijn zichtbaar.

Het begint al te lijken op een echt clubhuis. Het weer zit tegen, want het regent vrijwel de hele dag.Er wordt nu gewerkt met vier man.


26 april 2008    De laatste hand wordt gelegd aan de opbouw van de buitenwanden en de binnenwanden.


25 april 2008    De wanden staan rondom overeind en zijn tijdelijk gestut om windvlagen te kunnen weerstaan.


24 april 2008    De bouw gaat langzaam maar zeker verder.

HAHBO heeft maar twee man ter beschikking maar het zijn vakmensen en ze doen goed hun best.


23 april 2008    Het frame voor de buitenwanden en de binnenwanden wordt op het beton vastgezet.

Alles wordt nauwkeurig nagemeten, waarna ook de frames voor de binnenwanden kunnen worden vastgezet op het beton.


22 april 2008 : Onde leverancier HAHBO komt met het frame aan op de bouwplaats.

Het fundament wordt opgemeten en met de laser nagemeten. Het voorbereidende werk blijkt prima te zijn uitgevoerd, zodat de bouw direct kan beginnen. Het is prachtig weer.


14 april 2008 : Het beton wordt gestort en monolithisch afgewerkt. Nu nog hard laten worden en dat kan het clubhuis op de fundatie worden gezet.

's Ochtends regen en het was dus wachten op het sein "veilig" en dat kwam vroeg in de middag. Snel werd de laatste hand aan de voorbereidingen gelegd. De betonpomp kwam inmiddels voorrijden en werd naar de juiste plaats gedirigeerd. Hierna kwam de grootste betonwagen van Betoncentrale Twente aanrijden en begon het storten, ontluchten en glad strijken. Na een droogtijd van een paar uur werd begonnen met het afvlinderen en dat ging 's avonds door. Tot slot werd de toplaag dichtgelegd en werd afdekfolie aangebracht. Nu rustig wachten tot het beton hard is.


11 april 2008 : De aanleg van de riolering is gereed en de isolatielaag onder het beton is ook gereed.

's Ochtends wordt de laatste hand gelegd aan de diverse buizen en bochten van de riolering. Wij weten nog niet hoe de afvoer zal gaan naar het gemeentelijk riool, dus de buizen stoppen aan de buitenzijde van de fundatie, net zoals de buizen voor gas, water, elektra en de cai. Onder de dikke isolatielaag wordt een gasdichte folie gelegd tegen o.a. Radon-gas en de isolatie wordt netjes op maat gesneden en strak in de bekisting gelegd. Tegen het wegwaaien en tegen de mogelijkheid van "zwemmen" op regenwater worden verzwaringen gelegd op de isolatieplaten in de vorm van palen, tegels en buizen. Die moeten er maandagochtend weer af voordat het beton wordt gestort. Ook de fundatie voor de vijf palen onder de luifel wordt voorbereid. Vijf dikke pijpen worden in geboorde gaten geduwd en netjes op de goede hoogte gebracht. Wij lopen nu 10 dagen achter ten opzichte van de bouwplanning als gevolg van de zeer slechte grond, de enorme regenval en de problemen rondom de bouwvergunning. De fundering is nu echter prima en er bestaat geen kans op verzakkingen.


10 april 2008 : De bouwactiviteiten zijn weer gestart en er is weer overleg gevoerd met de Gemeente.

Er blijken nog een paar tekortkomingen te zijn bij onze aanvraag voor de bouwvergunning. Wij kunnen dat zeker snel en goed aanvullen en de stukken weer indienen. De werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de riolering worden 's middags voortgezet, maar komen nog niet klaar.


9 april 2008 : Wij maken even een sprong in de tijd, want de bouw heeft stilgelegen.

Op woensdag 9 april heeft er uitgebreid overleg plaatsgevonden met de Gemeente over de bouwvergunning. Het overleg was nuttig. Jammer dat wij met allemaal nieuwe mensen moesten overleggen, waardoor de hele reorganisatie van Sportpark Slangenbeek met de vier nieuwe kunstgrasvelden en de versnelde verhuizing van de cricketclub en de noodzaak van de bouw van een eigen onderkomen naast het veld weer helemaal moesten worden uitgelegd door Diederik Neeb. Afgesproken is dat donderdag alle opmerkingen en aanmerkingen op de door ons ingediende aanvraag voor een bouwvergunning worden "opgehaald" bij de Gemeente door Roelof Kruijshoop, zodat wij alle tekortkomingen kennen en ze kunnen aanvullen/invullen/verbeteren.

 


4 april 2008 : Het afmaken van de bekisting rondom de fundering en de aanleg van de riolering en bouwvergadering met HAHBO, onze leverancier van het clubhuis uit BelgiŽ.

Er wordt een bekisting gemaakt om de betonnen fundatie te kunnen storten. Alles wordt heel precies uitgemeten met behulp van de laserunit.Tegelijkertijd gaat het aanleggen van de riolering door.
's Ochtends hebben wij in het clubhuis van de HC Twente de laatste afstemming gedaan met HAHBO, zodat straks precies geleverd wordt wat wij willen.
Aan het eind van de middag wordt ons dringend verzocht te stoppen met de bouwwerkzaamheden door de Afdeling Handhaving van de Gemeente Hengelo Ov.
Hierna start opnieuw overleg met de wethouder en het gemeentelijk apparaat. Het is heel vervelend dat er zoveel problemen zijn ontstaan rondom de verlening van de definitieve bouwvergunning. Een grote bespreking zal plaatsvinden in het Stadskantoor komende woensdag.

Maandag tot en met zeker woensdag dus geen bouwactiviteiten. Dat wordt afkikken voor Roelof, die dan lekker gaat uitslapen.


3 april 2008 : Vulzand aanbrengen, netjes op hoogte vlak maken, bekisting maken en start met leggen riolering

Het laatste vulzand is aangebracht. Veel aandacht wordt besteed aan het exact op de juiste hoogte brengen van het laatste zand en het helemaal glad aantrillen en harken. De doorvoerbuizen voor gas, water, elektra en de cai worden in de grond gelegd. 's Middags een aanvang gemaakt met het leggen van de riolering.

De grond bij de bouwplaats wordt weer netjes vlak gemaakt door de graafmachine en het zwarte zand op de smalle toegangsweg wordt op de uitgegraven grond van de kunstgrasvelden gebracht door de graafmachine. De sloot is netjes ongeschonden gebleven.


2 april 2008 : vulzand aanbrengen

De hele dag is doorgegaan met het aanbrengen van vulzand. Telkens is een laag van 20 cm opgebracht, die vervolgens zorgvuldig is aangetrild.
Op de foto's zien wij Michel aan de triplaat. Op de laatste foto is het water op het cricketveld goed te zien.
Inmiddels zijn een bouwkeet en een mobiel toilet aangevoerd.


1 april 2008 : diep uitgraven en vulzand aanbrengen

De locatie is op een plaats, waarbij tijdens de inrichting van Sportpark Slangenbeek ruim 80 cm grond is opgebracht. De grond is verzadigd van het water en de fundatie zou gaan "zwemmen" en verzakken! Besloten is om al het zwarte "drijf"-zand uit te graven en overal vulzand aan te brengen. Het is wel een enorme hoeveelheid, want een groot deel moest worden afgegraven tot een diepte van ruim 80 cm. De uitgevoerde grondsondering wees gelukkig uit dat de gele laag harde grond onder de zwarte grond uitstekend is. Nu alles wordt opgevuld met vulzand, lopen wij geen kans meer dat het clubhuis gaat verzakken en zullen wij ook geen last hebben van zompige grond voor het clubhuis. De afgegraven zwarte grond wordt tijdelijk op de smalle toegangsweg vanaf de Torenlaan gestort,


31 maart 2008 : bouwrijp maken van de grond

Eerst worden alle struiken en boompjes verwijderd. Hierna werd de eerste laag grond uitgegraven. Een groot probleem werd duidelijk. Het was overal veel te nat. Er staan zelfs plassen op ons cricketveld. De vrachtauto's die zwart zand moeten afvoeren zakken diep weg en komen vast te zitten.
Pas 's middags konden rijplaten worden geleverd omdat in heel Twente alle rijplaten al in gebruik waren. Iedereen kampte met hetzelfde probleem; het is veel te nat!
Roelof is vrijwel de hele dag aanwezig op de bouwplaats gedurende de gehele bouw. Het blijkt zo nu en dan erg belangrijk te zijn want er worden veel zaken ter plaatse afgestemd via de "hot line".


28 maart 2008 : uitzetten fundering

De fundering van het clubhuis is op 28 maart 2008 professioneel uitgezet. Maandag start het uitgraven.


21 maart 2008 : start van de bouw; hierbij een beeld van wat het gaat worden

Het clubhuis dat zal worden gebouwd lijkt veel op dat van Excelsior'32 te Schiedam:
hierbij de foto's, gemaakt op 19 juni 2007 van dat clubhuis in aanbouw

De plaats waar het clubhuis wordt gebouwd is vlak bij het gebouwtje van de gemeente, daar waar wij vorig jaar ons tijdelijke nood-clubhuisje hadden staan.

Hierbij de situatie als je met Google Earth de locatie opzoekt. Het clubhuis ligt precies op 52į17'9.11"N - 6į48'26.67"O .
Ingetekend zijn de ingang van Sportpark Slangenbeek (rode cricketbal), de parkeerplaats (blauwe P), de plaats van de cricketpitch en de plaats van het clubhuis.