FOTO-ARCHIEF MIXED CRICKET CLUB „HENGELO”
Ga met de cursor op de foto staan en klik, dan worden de foto's goot geopend.


Seizoen 2003

Trainen in de zaal in Hengelo doen wij elk jaar gedurende de herfst, wintermaanden en voorjaar. Er wordt veel geleerd en iedereen is enthousiast. Trainen doen wij met tennisballen en "Slaz"-ballen.


Speciaal voor senioren trainen wij in april in de crickethal van Kon.UD in Deventer. Als je het veld weer op kunt heb je dan een leuke voorsprong in timing en techniek.


Het Paastournooi van de HockeyClub Twente is altijd weer een goede gelegenheid voor het maken van propaganda. Dit jaar was het weer uitstekend en veel jongens en meisjes toonden hun belangstelling.


Op Koninginnedag maken wij altijd propaganda in de stad.

Het zal duidelijk zijn dat alles letterlijk in het water gevallen is. Geen mooi ledenwerf resultaat dit jaar op Koninginnedag.

Opening van het cricketseizoen 2003 met de wedstrijd op 26 april tegen Still Going Strong.
Na afloop is het altijd erg gezellig in de derde innings!


Op 7 juni en op 16 augustus waren alle cricketers van District Oost van de K.N.C.B. te gast op HENGELO in het kader van de Tour door het Oosten en de strijd om de Louk Hartong Wisselbeker. Dit jaar ging de beker naar Kon.UD.

7 juni 2003
met HENGELO
Kon.UD en
Quick 1888
16 augustus 2003
helaas moest Quick 1888 verstek laten gaan. De Louk Hartong wisselbeker is gewonnen door Kon.UD

Op 31 juli en 1 augustus werden op onze velden twee wedstrijden gespeeld voor de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voor jeugd onder 19 jaar, dat wordt gehouden in Bangladesh in 2004. Frankrijk, Gibraltar en Italië waren onze gasten. Op 31 juli waren opnames van RTV Oost, Wethouder Otten mocht de eerste bal bowlen en was Dagblad Tubatia op bezoek. Hierbij een foto-collage.

bij de laatste foto een weerzien met de bekende Simon van Chauny CC.

Op 14 augustus werd HENGELO geconfronteerd met een algemeen verbod binnen de Gemeente Hengelo Ov. om op de sportvelden te spelen. Het cricketveld lag er echt nog goed bij op zaterdag 16 augustus ondanks de lang aanhoudende droogte. Er was die week zelfs nog beregend en met machines over heen gereden. Van schade geen spoor! Ondanks protesten vanuit de vereniging bleef de gemeente volharden in het standpunt dat de velden niet mochten worden betreden. Wij kunnen het niet uitleggen binnen de cricketwereld omdat het gras nog niet eens geel is geworden en het gras er redelijk goed uit ziet. De toplaag zou los liggen. Dat hebben wij voorzichtig uitgeprobeerd en er is geen sprake van. Dit zijn de slechtste stukken van het cricketveld op 16 augustus om 19:00 uur 's avonds!

EN HIER ONDER IS DE SITUATIE VAN 20 AUGUSTUS

Het kon nog erger. De Gemeente heeft lijnen gezet op het "afgekeurde" veld.
Wij ontdekten dat op 23 augustus tijdens de training.

Op 26 augustus werd het veld weer voor één weekend vrijgegeven naar aanleiding van een herhaald verzoek met foto van Roelof Kruijshoop aan de wethouder verantwoordelijk voor sport, Henk Nijhof


Familiedag 23-08-2003


En dit maakte ons jeugdlid Remco Denekamp er van
  Een familiedag waarbij wij op het kunstgrasveld moesten spelen omdat het grasveld door de gemeente onbespeelbaar was verklaard. Na de onderlinge wedstrijd zijn heerlijke pannenkoeken gegeten op het zonovergoten terras.
's Ochtends had het nog behoorlijk geregend en wij waren al bang dat de regen spelbreker zou worden!

HENGELO - SGS CC : 30-08-2003

    Het was een leuke wedstrijd, die dit jaar werd verloren. De Puttkammer van Lennep Memorial en de Gouden Kruik worden uitgereikt aan Captain Raimond c.d. Berg v. Saparoea van SGS.