FOTO-ARCHIEF MIXED CRICKET CLUB „HENGELO”
Ga met de cursor op de foto staan en klik, dan worden de foto's goot geopend.


Seizoen 2007

Zaaltrainingen in HENGELO

Wij organiseren in de periode tussen de cricketseizoenen in leuke indoor-trainingen in een gymnastieklokaal in Hengelo
Hieronder een paar foto's die zijn gemaakt in de zaal aan de Wolter ten Catestraat in november.
De sfeer is altijd uitstekend en de trainingen zijn erg nuttig!
(Ga met de cursor op de foto staan en klik erop om te vergroten)

 


VERHUIZING

Ons "oude" speelveld is niet meer beschikbaar en wij spelen en trainen met ingang van 12 juli 2007 op ons nieuwe cricketveld.
Dat nieuwe cricketveld is gelegen aan de andere zijde van de toegangsweg naar Sportpark Slangenbeek en bestaat uit de twee grote voetbalvelden waarop ATC'65 's winters voetbalt.

Clubhuis: het clubhuis blijft voorlopig gewoon het clubhuis van de HockeyClub Twente. Daar is de bar, zijn de kleedkamers en de toiletten. Dat is dus niet gewijzigd.

   

Wie had dat kunnen denken toen wij met alle inzet in 1999 en 2000 deze prachtige accommodatie hebben weten te realiseren. Wij kregen bij de voorrondes voor het Wereldkampioenschap onder 19 jaar als cijfer 8. Dat is erg hoog.

Gelukkig kunnen wij nu beschikken over een goed cricketveld met een uitstekende pitch bij de voetbalclub ATC'65 waar wij hartelijk welkom zijn ! De Gemeente Hengelo Ov. heeft met een sneltreinvaart ons veld speelgereed gemaakt. Onze dank hiervoor ! Foto's hiervan volgen later.


Roelof Kruijshoop op 10 maart 2007 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau (10-03-2007)

Het was een heel speciaal begin van de Jaarvergadering van de Mixed Cricket Club "HENGELO", In de zaal was aanwezig Burgemeester Kerckhaert van Hengelo Ov. Ook waren zoals gebruikelijk waren veel leden aanwezig. Kerckhaert hield bij het agendapunt Ingekomen Stukken een leuke gevarieerde toespraak, waarin hij onder anderen inging op de aanleg van kunstgrasvelden op Sportpark Slangenbeek. Dit was echter een afleidingsmanouvre, want dat was niet de hoofdreden van zijn aanwezigheid. De ambtsketen werd omgehangen en burgemeester Kerckhaert maakte melding van een belangrijk stuk voor de ingekomen stukken. Hierna maakte Kerckhaert bekend dat het H.M. Koningin Beatrix heeft behaagd om Roelof Kruijshoop te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook ging hij in op de vele verdiensten van Kruijshoop voor de vereniging en in het algemeen. Kruijshoop is volgens hem de "X-factor" in de cricketclub. Hierna speldde hij de koninklijke onderscheiding op het colbert van de heer Kruijshoop, gevolgd door een luid applaus. Inmiddels waren ook veel familie en vrienden van Kruijshoop de zaak binnen gekomen, zodat zij het moment supreme konden meemaken. Kruijshoop dankte zijn vrouw Aly voor de jarenlange steun die zij hem heeft gegeven en de ruimte die hij heeft gekregen om al het werk te doen. De "X-factor" is de overtuiging dat alle leden in de vereniging het leuk moeten vinden en dat je daaraan altijd actief moet bijdragen en altijd als bestuurder een goed luisterend oor moet hebben.

De onderscheiding is verleend omdat Kruijshoop nu 40 jaar in het bestuur zit van onze cricketclub en daarbij alle functies heeft uitgeoefend die er bestaan en er nog steeds zeer actief in is. Kruijshoop was o.a. 8 jaar competitieleider van de toenmalige Oostelijke Cricket Bond. Bij de KNCB zit Kruijshoop alweer een paar jaar in de Tuchtcommissie. Ook was hij jarenlang Bondsumpire van de cricketbond en is hij nog steeds actief als Bondscheidsrechter van de Hockeybond. Ook op Koninginnedag was Kruijshoop met zijn cricketstand te vinden in de stad.

Belangrijk is dat Kruijshoop ook veel heeft gedaan voor het algemeen maatschappelijk nut en daarbij ook nog veel andere functies heeft vervuld, zoals 12 jaar Sportraad HENGELO waarvan de laatste jaren als secretaris, bestuurslid van de Stichting Sportservice Hengelo en financieel controleur van het Sport Medisch Adviescentrum Hengelo namens de Sportraad.

In de hockeyclub is Kruijshoop ook al jarenlang erg actief. Zo was hij 9 jaar secretaris van het bestuur van de overkoepelende OMNI-vereniging MHCC Hengelo, waarvan de cricketclub en de hockeyclub de twee leden waren. Kruijshoop was secretaris van de Stichting Kunstgrasveld Hengelo gedurende de hele tijd dat de stichting heeft bestaan. Deze stichting heeft het eerste hockeykunstgrasveld op het Sportpark Veldwijk aangelegd en later heeft Kruijshoop zitting gehad in de fusiecommissie, waarbij de Hockeyclub Akelei uit Borne en de Mixed Hockeyclub Hengelo fuseerden tot de huidige HockeyClub Twente. Kruijshoop was gedurende ruim 10 jaar ook toernooicommissaris van de hockeyclub.

Ook binnen de landelijke fourtyclub Still Going Strong Cricket Club is hij al 14 jaar actief in de Contactcommissie en is hij webmaster van de website.  Bij Vredestein Banden is Kruijshoop voorts mede-oprichter en al 17 jaar voorzitter van de Vredestein Computer Club.

Kruijshoop is geïnterviewd door De Twentsche Courant Tubantia en daarin vertelde hij over de cricketsport. Hij wil graag dat de cricketsport echt op de "Sportkaart" blijft en verder in kwaliteit en kwantiteit wordt verbeterd. Hij zal er zijn energie in steken. Zijn doelstellingen zijn: " Cricket op de kaart houden, de jeugd uitbreiden en op een zo hoog mogelijk niveau spelen.
 

 


Foto's: Erik Schaddelee (boven) en Dagblad Tubantia; klik op de foto en deze opent groot in een nieuw venster
Link naar krantenartikelen


Cricket spelen ze ook in Oldenburg - Duitsland.
8-a-side wedstrijden op 9 december 2007

Op 9 december heeft een 8-tal van Hengelo twee 8-a-side wedstrijden gespeeld in de sporthal van Oldenburg op uitnodiging van Oldenburg Cricket Club. De ontvangst was zeer gastvrij en er werden twee wedstrijden gespeeld. Het team van HENGELO bestond uit Jan-Allard, Rahim, Rafi, Quadafi, Erik, Scot, Ali, Henk, Adriaan, Zahir en Wim V. Hoewel HENGELO de twee wedstrijden heeft verloren is er met veel plezier gespeeld tegen de zeer sportieve tegenstander.
In februari wordt deze uitwisseling herhaald.

Klik op de foto en deze wordt groot geopend in een nieuw venster. Foto's Wim Voogel