FOTO-ARCHIEF MIXED CRICKET CLUB ĄHENGELOĒ
Ga met de cursor op de foto staan en klik, dan worden de foto's goot geopend.


Seizoen 2008    zie ook de aparte pagina over de bouw van ons nieuwe clubhuis

CRICKETPROMOTIE OP KONINGINNEDAG


 
Op Koninginnedag stond de cricketclub weer met haar promotiekraampje in de stad.
Dit jaar kon je ons vinden bij de ingang van Tasche aan de Enschedesestraat (tegenover de HEMA)

De organisatie was in handen van Roelof Kruijshoop. .
Wij vertoonden cricket-highlights met behulp van een DVD-speler en een TV.

Algemene Ledenvergadering 15 maart 2008

HenriŽtte van Blaaderen benoemd tot Lid van Verdienste en Jan-Allard Hummel krijgt de "Van Beusekom Beker"

Het was lekker druk op de Jaarvergadering van 15 maart 2008 en de hierop aansluitende Midwinteravond. Niet alleen cricketers gaven acte de prťsence, maar ook dames en oud leden! Voorzitter Diederik Neeb genoot van deze fijne belangstelling en leidde de vergadering op vlotte wijze hierbij gesteund door zijn medebestuursleden. Het bestuur legde rekening en verantwoording af over het jaar 2007. De kascommissie gaf de penningmeester een grote pluim want de financiŽle zaken waren perfect bijgehouden en onder controle. De algemene ledenvergadering verleende het bestuur decharge voor de financiŽle bescheiden en het gevoerde financiŽle beleid in 2007.

Voorzitter Neeb gaat vervolgens zeer uitgebreid in op de het grootste project dat de cricketclub ooit heeft uitgevoerd, de bouw van ons eigen clubhuis. De bouw gaat nu beginnen en het wordt in april, mei en juni heel erg druk. Als alles loopt volgens verwachting, zal het clubhuis aan het begin van nhet cricketseizoen in ruwbouw gereed zijn en gebruikt kunnen worden. De inrichting en de sanitaire voorzieningen zullen in mei worden gerealiseerd. De financiŽn zijn voor het grootste deel beschikbaar en er wordt actief gezocht naar sponsors, die ons gaan ondersteunen in financiŽle zin of in natura. De sluiting van de schaatshal in Enschede geeft ons de mogelijkheid om de inboedel te kopen en daarmee te besparen op de aanschaffingskosten.

Bij de prijsuitreiking stelde het bestuur aan de ledenvergadering voor om HenriŽtte van Blaaderen te benoemen tot Lid van Verdienste. Zij is nu alweer 20 jaar Penningmeester van de cricketclub en heeft altijd haar zaken prima voor elkaar! Onder luid applaus gaat de vergadering hiermee akkoord. HenriŽtte krijgt een mooi ingelijst diploma en een grote bos bloemen overhandigd door voorzitter Diederik Neeb.
De "Van Beusekom-Beker" voor het lid dat in het afgelopen jaar de grootste verdienste heeft gehad voor de cricketclub (je mag deze wisselbeker maar ťťn keer krijgen) werd uitgereikt aan een man, die een van de lastigste taken heeft vervuld namelijk het wedstrijdsecretariaat. Ook daar buiten heeft hij nog een uitstekende inbvreng gehad. Jan-Allard Hummel neemt de beker glunderend van plezier in ontvangst en onder luid applaus van de vergadering.

Bij de bestuursverkiezing waren aftredend Johan Vriezen, Wim Voogel en Roelof Kruijshoop. Alle drie waren herkiesbaar, waarbij Kruijshoop opnieuw voor een jaar in relatie tot de begeleiding van de bouw van het clubhuis. De vergadering geeft met enthousiast applaus aan akkoord te gaan met de herbenoeming.

Bij de benoeming van de commissies bleken een aantal vacatures nog niet vervuld te zijn. John Kloppenburg bood aan Roelof Kruijshoop te gaan helpen met het maken van de Not Out en het bijhouden van de website. Het bestuur is daar heel erg blij mee en wenst John succes.

Henk Kloppenburg biedt aan de kascommissie te gaan versterken. Hierna blijft er nog een belangrijke vacature over te weten jeugdcommissaris. Roelof Kruijshoop behartigt nog steeds de belangen van de jeugd maar is van mening dat een jongere deze belangrijke taak over moet nemen. Wie biedt zich aan????

Hieronder een serie foto's, gemaakt tijdens de Jaarvergadering.


TWENTY 20 CRICKET    16 AUGUSTUS 2008

PW - Hengelo, gewonnen door Hengelo met 6 wickets

Batten PW 85 v.8 (all out) : R. Azhar 21, S.U. Khan 16, extra's 17
Fielden Hengelo : M.A. Rauf 4-1-22-2, R.P. Balegedde Ramachandran 3-0-10-2, J. Kloppenburg 3-0-8-1, V.K. Anuganti 3-0-16-1, Z. Ali 3-0-19-1
Batten Hengelo: 86 v. 2 : R.P. Balegedde Ramachandran 22 not out, S. Akkiraju 19, A.A. Poffers 13 not out, extra's 28
Fielden PW : H. Jeet 3-0-15-1, V. Shankarasubramanian 3-0-5-1

Een leuke wedstijd met als doel om PW te ondersteunen bij hun streven om te blijven cricketen. De start was om half zeven het Hengelo gunde de versterkte PW'ers weinig runs door goed bowlen en scherp fielden. Johan ging door een misverstand run out en Sajid werd gestumped. De wickets werden mooi verdeeld en de bowlers mochten slechts 4 overs bowlen. Tussen de innings kregen we keurig belegde broodjes en de wedstrijd ging enigszins vertraagd verder. Dat was te merken aan het licht. De Hengelo-batsmen bleken veel te sterk voor de PW-bowlerij en na 13.5 overs overschreed Hengelo het totaal van PW.

Iedereen was blij met deze wedstrijd en vond het leuk. Verslag: Roelof Kruijshoop


TWENTELife

TWENTELife publiceerde een artikel over cricket met een interview van Erik van Muiswinkel en Diederik Neeb.
Erik de Jonge wist via internet de volgende foto's van zichzelf te achterhalen. Leuk zo'n bijdrage van ons eerste elftal!

Foto's Karin van der Meul


HENGELO 1 is KAMPIOEN en promoveert naar de Overgangsklasse !

Hengelo 1 is zondag 31 augustus 2008 kampioen geworden van Klasse 2B van de KNCB competitie.

Hierdoor gaan we in 2009 in de overgangsklasse spelen. HENGELO heeft nog nooit zo hoog gespeeld !

Het is pas twee jaar geleden (2006) dat Hengelo 1 promoveerde van de 3e klasse naar de 2e klasse en het is fantastisch dat ze twee jaar later al promoveren naar de overgangsklasse. Dat noem je KLASSE !

Klik HIER voor een nog grotere foto

HULDIGING KAMPIOENEN op 9 februari 2009

Ons eerste elftal was genomineerd voor "Sportploeg van het jaar 2008" in de Gemeente Hengelo Ov.Er waren drie teams genomineerd en op maandagavond 9 februari is bekendgemaakt wie het is geworden bij de grote "Huldiging der Kampioenen" in de Stadhuishal in Hengelo. Dit keer viel de keuze op turnsters van TurnCentrum Twente.

De huldiging had een nieuwe opzet gekregen en van alle genomineerde sportploegen is een videopresentatie gemaakt, die op de avond werd vertoond. Voorafgaand aan de echte huldiging hield schaatser Hein Vergeer een symposium met als titel "Presteren doe je samen". De kranten schonken veel aandacht aan deze voor de sport belangrijke bijeenkomst.Zie het ook artikel van de Sportinfo Gemeente Hengelo Ov