FOTO-ARCHIEF MIXED CRICKET CLUB ĄHENGELOĒ
Ga met de cursor op de foto staan en klik, dan worden de foto's goot geopend.


Seizoen 2009    zie ook de aparte pagina over de bouw van ons nieuwe clubhuis

Clinic CSG Reggesteyn op 16 januari 2009

Naar aanleiding van onze website reageerde de scholengemeenschap Reggesteyn uit Nijverdal met het verzoek om een cricketclinic te organiseren in een groot gymnastieklokaal van deze school.

Op 16 december is lesgegeven door Roelof Kruijshoop en John Kloppenburg aan twee groepen leerlingen en hun leerkrachten L.O.. Na een inleiding over cricket in het algemeen hebben de leerlingen kennis gemaakt met batten, gooien/vangen, bowlen en een cricketspel. In Groep 1 hebben wij het "diamond" cricketspel gespeeld en in Groep 2 een wedstrijd met aangepaste regels.

Zowel de leerkrachten als de leerlingen vonden het erg leuk en de leerkrachten gaven aan dat er al een Kwik Cricket set op de school aanwezig was en dat ze volgend jaar bij de lessen ook cricket zullen gaan spelen. Wij hebben aangeboden om hun daarbij te helpen.

John en Roelof, hartelijk bedankt!


Zaaltrainingen in Hengelo worden weer goed bezochtDe indoortrainingen in het gymnastieklokaal in Hengelo worden na de winterstop behoorlijk goed bezocht.

Het licht in de zaal was slecht en dat is na twee keer klagen goed  verholpen. Na de laatste klacht werd alles gerepareerd binnen een week! Dank aan de nu wel snelle en goede actie van de Gemeente! Er is nu weer zo veel licht dat het leek of de vloer goed was gereinigd en de wickets geven slagschaduw op de vloer. Super.

Zoals de oplettende bezoeker van onze website kan zien zijn er nieuwe belangstellenden voor onze club en ook enige nieuwe mensen uit India aanwezig. Dat zijn goede cricketers en wij hopen dat ze nog een tijdje in Nederland kunnen blijven. Het zijn mensen die tijdelijk zijn uitgezonden naar Nederland maar werken voor een bedrijf uit India. Het is heel verheugend dat deze trainingen en onze website zo veel nieuwe mensen aan trekt.

De foto's zijn gemaakt op 12 maart. De sfeer bij de training was uitstekend en er is veel geleerd. De training begon met batten en eindigde met een indoor-cricketgame (hiervan geen foto's).

Ook de betere spelers van HENGELO kunnen hier werken aan hun conditie, het verscherpen van de reactie en hun techniek. Denk niet dat je hier niets kunt leren!


TERUGBLIK OP DE ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 14 maart 2009 (door Wim Voogel)

Zaterdag 14 maart 2009 werd onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering gehouden met aansluitend de Midwinteravond met een zeer ruime opkomst van de leden.
Naast de gebruikelijke onderwerpen, zoals de goedkeuring notulen van de vorige vergadering het jaarverslag, de financiŽle verantwoording, bestuursmededelingen, enz., kwamen de volgende extra vermeldenswaardige punten naar voren:

De ALV vond voor de eerste keer plaats in ons nieuwe clubhuis, dat nog niet helemaal qua afwerking gereed is, maar toch reeds in zoín stadium verkeerde dat de ledenvergadering goed kon functioneren. De officiŽle opening zal plaats vinden in combinatie met de 55-jarige lustrumviering.
Uit het midden van de leden en naar voren gebracht door Cees van Lennep kwam het voorstel om onze voorzitter, Diederik Neeb, te benoemen tot Lid van Verdienste van onze vereniging voor zijn inspanningen, die hem veel tijd en energie hebben gekost, om het nieuwe clubhuis te verwezenlijken en tevens de begeleiding van de financiŽle ontvlechting met de hockeyclub naar tevredenheid af te ronden. Het voorstel werd door de leden bij acclamatie goedgekeurd.
De voorzitter stelde de vergadering voor om aan Johan Vriezen dit jaar de Van Beusekom-Beker uit te reiken voor zijn inzet en organisatie bij de afbouw van het clubhuis. Deze beker van verdienste wordt uitgereikt aan het lid dat het afgelopen jaar de grootste verdienste voor de vereniging heeft gehad. Kan slechts ťťn keer per persoon worden uitgereikt, maar voor Johan wordt een uitzondering gemaakt. Het voorstel van de voorzitter werd door de leden bij acclamatie goedgekeurd.
Na 42 jaar bestuurslidmaatschap, waarbij hij alle functies binnen het bestuur te heeft bemand, neemt de voorzitter met veel woorden van dank afscheid van Roelof Kruijshoop als algemeen commissaris en overhandigt hem een prachtig herinneringssymbool. Zijn echtgenote Aly wordt ook in het zonnetje gezet voor de jarenlange ondersteuning van Roelof en krijgt een bloemetje overhandigd. Roelof is twee jaar geleden ook al extra bedacht met een Koninklijke Onderscheiding en heeft er toen twee jaar als Algemeen Commissaris aan vastgeknoopt i.v.m. de verhuizing en de financiŽle  ontvlechting met de hockeyclub. Zijn kennis van de historie is hierbij zeer waardevol gebleken.
De voorzitter verwelkomt hierop John Kloppenburg in de functie van jeugdcommissaris binnen het bestuur. Het bestuur beoogt dat naast de verjonging van de gelederen met deze benoeming ook meer aandacht wordt gegeven aan het behoud en verwerving van jeugdleden, die zeer belangrijk zijn voor de toekomst en continuÔteit van de vereniging. Ook deze benoeming wordt bij acclamatie goedgekeurd door de aanwezige leden.

HENGELO - SGS CC op 29 augustus 2009 - SGS 154 v 5 i / Hengelo 147 v 6 (35 overs wedstrijd)

De traditionele wedstrijd tegen SGS aan het einde van het seizoen werd onnodig verloren. Verder was het natuurlijk weer een prachtige cricketdag.


Links boven een prachtige sfeerfoto van de wedstrijd.
Onderaan twee foto's van de prijsuitreiking