FOTO-ARCHIEF MIXED CRICKET CLUB „HENGELO”
Ga met de cursor op de foto staan en klik, dan worden de foto's goot geopend.


Seizoen 2013

Algemene Ledenvergadering 16 maart 2013

De algemene ledenvergadering verliep zoals verwacht. Het clubhuis was heerlijk warm omdat 's middags de verwarming al was aangezet. Helaas was de opkomst lager dan verwacht vooral door een hoger aantal afzeggingen.

Op de notulen van de vorige vergaderingen van 10 maart en 16 april 2012 waren geen opmerkingen. In zijn jaarverslag maakte secretaris Roelof Kruijshoop melding van de problemen rondom afzeggingen door andere clubs en een te lage beschikbaarheid van de cricketers op de spelerslijst. Grote complementen aan wedstrijdsecretaris Johan Vriezen die er toch voor gezorgd heeft dat wedstrijden werden ingehaald en spelers werden gezocht voor de opengevallen plaatsen. Er lopen acties voor het werven van spelers, waar veel HENGELO'ers aan werken. Het blijft moeilijk om voldoende jeugd te binden aan onze club. De vele acties op dit gebied hebben nog geen positief resultaat opgeleverd en dat lag niet aan jeugdleider John Kloppenburg. De KNCB demotiveert door vrijwel uitsluitend te kiezen voor de grote clubs in het westen in plaats van te stimuleren en de helpende hand te bieden. Voorlopig zullen wij het dus moeten hebben van cricketers die wij via de website weten aan te trekken.

Bij de prijsuitreiking kreeg Harm Lamťris de Cricket Jeugdbeker uitgereikt omdat hij het meeste is vooruit gegaan. John Kloppenburg reikte de beker uit onder applaus. Harm is inmiddels een vaste waarde geworden in het elftal.

Bij de bestuursverkiezing waren er complimenten voor Roelof Kruijshoop, die ad interim een jaar het secretariaat had overgenomen. Hij werd afgelost door Adriaan Poffers die tijdens de aanloop naar de vergadering al heeft kennisgemaakt met de werkzaamheden. Het is heel fijn dat hij aangeboden heeft secretaris te willen zijn. Jan-Allard Hummel was door zijn ziekte helaas niet in staat om alle financiŽle zaken tijdig uit te voeren. John Kloppenburg heeft zijn taken nu overgenomen en is benoemd tot penningmeester. Jan-Allard kreeg de complimenten voor de goed gestructureerde opzet van de financiŽle boekhouding en het bijhouden van veel zaken. De Algemene Vergadering ging akkoord met het feit dat er dit jaar verder gewerkt wordt met vier in plaats van vijf bestuursleden. Er blijven vacatures open staan de coŲrdinatie van de bezetting van ons elftal en van de jeugd. John Kloppenburg blijft wel beschikbaar voor de trainingen van de jeugd en clinics.

Besloten is voor een verhoging van de contributies, de spelersbijdragen en de reiskostenregeling. Ook is opnieuw besloten om de contributie en de spelersbijdragen voor het hele seizoen tegelijkertijd te factureren met de belofte dat nu echt het restant in september wordt terugbetaald.

Ook zijn de plannen voor het komende seizoen besproken, zoals het inschrijven in de 3e Klasse KNCB en een vijf vriendschappelijke wedstrijden. Voorts gaan wij in de aanloop naar het seizoen weer trainen in de crickethal in Deventer.

Het was een heel goede vergadering en het bestuur is hard aan het werk om er voor iedereen een leuk cricketseizoen van te maken.

Na afloop van de vergadering was het nog geruime tijd erg gezellig!

Verslag: Roelof Kruijshoop                    fotopresentatie: klik HIER


dank voor secretaris Roelof Kruijshoop


overdracht secretariaat aan Adriaan Poffers


dank voor penningmeester Jan-Allard Hummel 


Lucy Meijling benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (30-10-2012)

Delden – 30-10-2012 – Mevrouw L.J.W. Meijling-de Vries uit Delden is op dinsdagmiddag 30 oktober onderscheiden bij Hotel Restaurant Het Witte Paard. Burgemeester Jeroen Goudt hield een toespraak en overhandigde het lintje dat haar ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ maakt. De 80-jarige inwoonster van Delden ontving de onderscheiding vanwege haar vele bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Zo was ze in het verleden onder meer secretaris bij de Kunstzaal Hengelo (1970-1971), coŲrdinator van de buitenlandse boekenkring Delden en vrijwilligerswerk in verpleegtehuis St. Elisabeth in Delden en bij Jeugd Cricketkampen van de KNCB (Koninklijke Nederlandse Cricket Bond) in Hengelo.


Op 12 mei bij de wedstrijd tegen Qui Vive direct een unieke gebeurtenis want er zaten in het elftal 4 vader/zoon combinaties......... en dat op moederdag!!!

Tom en Erik de Jonge
Henk en John Kloppenburg
Roelof en Jan-Willem Kruijshoop
Christiaan en Diederik Neeb

Klik op de foto en deze opent groot.

De wedstrijd werd ruim gewonnen door HENGELO.

 

Kennismaking met de cricketers die werken bij Apollo Tyres

In plaats van een normale training hebben wij een onderlinge Twenty20 gespeeld, waarbij wij hebben kunnen kennismaken met onze nieuwe vrienden van Apollo Tyres. Er waren dit keer 21 spelers beschikbaar.

De avond begon met een welkomstwoord van voorzitter Diederik Neeb, die vervolgens de opstellingen van de twee teams bekend maakte. De wedstrijd begon om half zeven en de wedstrijd was afgelopen om ongeveer kwart over negen.
Het was duidelijk dat de spelers van Apollo Tyres er weer in moesten komen omdat ze geruime tijd niet meer hadden gespeeld. Er waren een paar prima cricketers bij en ze waren allemaal erg prettige mensen.

Het was genieten van de goede sfeer tijdens de wedstrijd. De twee wicket keepers waren Stuart Quickfall en Adriaan Poffers. Beide keepers speelde prima en wisten vrijwel alle losse ballen te stoppen.
De hoogste battingscores waren John Kloppenbrug (40 ret.out), Diederik Neeb (16), Sreejesh (13) en Venkatesh (10).
De beste bowlingprestaties waren van Patel 4 v.10 in 4 overs en Diederik Neeb 2 v.18 in 3 overs.

Reactie van Logesh Ram bij de foto:
"Nice Team of Netherland and India Apollo Expats. Right to Left Ganesh Gunasekaran,Thineshkar Duraikannan, Bharatkumar Makwana, Ragu Nathan,  Logesh,Vengy, Muthusivasankar Tamilselvan, Sreejesh, Hitesh, Bharat Patel + Netherland team..".

Na de wedstrijd beleven de meeste mensen nog gezellig napraten in het clubhuis!

Verslag: Roelof Kruijshoop

 

 

 

 

click on the pictures to open in large size
Pictures: Roelof Kruijshoop
 


Ons clubhuis zit weer prima in de verf

In juli 2013 is ons clubhuis weer netjes in de verf gezet.
De eerste laag is aangebracht in september/oktober 2009 door clubleden met rollers en kwasten, maar dat was een "mega"-klus van een paar weken elke dag plamuren en schilderen. Nu is de verflaag gespoten door een professioneel schildersbedrijf. Het ziet er weer keurig uit!

 

Het was gelukkig al langere tijd goed droog en dat zal ten goede komen aan de levensduur van deze nieuwe verflaag.