Traditie
HENGELO - SGS CC
HENGELO
in de kranten
Ereleden en
Leden van Verdienste
Bestuur in de loop
der jaren
In Memoriam's overleden leden
Lustrum 2004
CD geschiedenis

Mixed Cricket Club „HENGELO”


Informatie over onze historie en onze visie op de nabije toekomst

 


Deze pagina is de startpagina naar de historie van de Mixed Cricket Club „HENGELO”.

De CD met de clubhistorie vanaf de start van de club tot en met het Lustrum in 2004 is gereed en is voor u te koop voor een heel klein bedrag ter dekking van de kosten. Het was heel erg veel werk om hier iets moois van te maken. Helaas is het bestand te groot om op de website te zetten. Het zijn ettelijke megabytes.

Op de website zijn ook al pagina's, die verwijzen naar de historie. Zeer aan te bevelen zijn de pagina's met de foto's, de zogenaamde "Fotogalerij". Ook de pagina's met de uitslagen van de wedstrijden geven erg veel informatie.

De geschiedschrijving van onze vereniging gebeurt nu eigenlijk wekelijks op de website en het is leuk de ontwikkeling van de club te volgen. De laatste jaren gaat het goed met de senioren. Hengelo 1 is binnen drie jaar twee keer gepromoveerd en speelde in 2009 in de hogere niveaus in de Nederlandse competitie. Door vertrek van een groepje zeer goede spelers naar een club in het westen van Nederland is het elftal helaas gedegradeerd en speelt in 2012 weer in de 3e Klasse van de KNCB. Een betreurenswaardige gang van zaken maar wij hebben gelukkig genoeg aanvulling, waarbij de zaaltrainingen in de winter een goede invloed heeft. Er moet continu aandacht worden gegeven aan ledenwerving, omdat verhuizingen, enz. jaarlijks zorgen voor vertrek van leden.

Er moet extra hard gewerkt worden op de jeugd aan te vullen. Helaas komt maar een enkeling op eigen initiatief naar de cricketclub en dat is niet genoeg voor een gezonde aanvulling van onderaf. Onze vereniging gaat het komend jaar actief jeugd werven bij de voetbalvereniging ons "eigen" sportpark en wij zoeken veel jongere jeugd. In de zomer van 2012 zijn weer een aantal clinics/sportkennismakingscursussen gegeven aan scholen in Hengelo en Enschede. Er zijn ook clinics zijn gegeven aan bedrijven en aan een BSO in Lonneker.

Er zijn heel weinig wisselingen in het bestuur en de commissies, dus op dat gebied is de continuďteit gelukkig goed gewaarborgd.
De sfeer in de vereniging is uitstekend wij hebben in 2008/2009 een nieuw eigen clubhuis is gebouwd. Deze accommodatie is een van de allerbeste cricketaccommodaties van Nederland. Het cricketveld was al uitstekend dankzij de grote inzet van de gemeente Hengelo Ov., waarvan de velden worden gehuurd.

Roelof Kruijshoop

 


Ereleden en Leden van Verdienste

Ereleden  
J.W.A. van der Breggen † 1959
H.P. Puttkammer † 1973
J.W. Meyling 1978
R.E. Kruijshoop 1992
J.H.K. Vriezen 2010
W. Voogel 2010
mw. H. van Blaaderen 2011
Leden van Verdienste  
W. van Wezel † 1958
I. van Herwaarden † 1973
mw. A. Puttkammer-Dikker †    1981
B. Walhof † 1984
L.E. Wittich 1987
J. Dullemond 1992
mw. I. Neeb-Goudsmit † 2001
D. Neeb 2009

Besturen in de loop der jaren

Hierbij de link naar het "OVERZICHT BESTUURSLEDEN EN DUUR BESTUURSLIDMAATSCHAP"
Hierop staan ook vermeld de diverse PRIJSUITREIKINGEN


In Memoriam's van leden die zijn overleden (bijgewerkt 8 maart 2010)

Klik HIER om te gaan naar de pagina met In Memoriams van onze leden (gestart 2007).


Lustrum CD 1954-2004 met onze geschiedenis

Onze Lustrum CD is te koop!
Op de CD staat een power point presentatie van de clubhistorie vanaf de oprichting in 1954 t/m het lustrum in 2004.
Zeer veel documenten, leuke stukjes uit het clubblad en ook heel veel foto's !

Kosten € 5,00 per stuk, u mag ook meer betalen en al het geld gaat naar de club!
De CD zal te koop zijn bij de bar en kan ook per e-mail worden besteld bij re.kruijshoop @ gmail.com (spaties voor en achter @ weglaten). U ontvangt de CD dan op de club bij de eerstvolgende training of wedstrijd of per post.
Levering per post kost wel € 1,00 extra.

Roelof Kruijshoop